Höstens kurser i Vintage Paint och i kransbindning till advent hösten 2017

Mån   9/10 kl 18.30 Nybörjarkurs, pris 295 kr
Mån 16/10 kl 18.30 Måla din egen lilla möbel, pris 375 kr
Mån 23/10 kl 18.30 Kakburkskurs, pris 295 kr
Mån 30/10 kl 18.30 Måla din egen lilla möbel, pris 375 kr
========================================================================================
Mån 27/11  kl 18.30 Kransbindning till advent, pris 325 kr
Mån   4/12  kl 18.30 Kransbindning till advent, pris 325 kr

Nybörjarkursen är till för dig som aldrig har målat med kalkfärg förut. Kursen vänder sig till dig som är nyfiken på hur man målar med kalkfärg, vad man kan göra och olika tekniker. Ni kommer även att prova att vaxa ytorna och se hur man kan förändra och fördjupa färgen med hjälp av vaxet. Vi kommer även att visa exempel på andra tekniker såsom krackelering, torrborstning m m. I kursavgiften ingår en låda av trä som man provmålar på, färg, vax och fika. Ta med egna penslar i mindre storlek, max 2,5 cm bredd.

Fortsättningskurs, måla din egna lilla möbel. För dig som har målat lite innan, eller vet bestämt hur du vill ha det, har vi en kurs där man kan måla sin egen medhavda lilla möbel. Det kan vara en pall, en tavelram, en liten hylla eller något annat. Tanken är att man ska hinna måla och vaxa så därför ska det inte vara så stora saker. Tänk också på att inte välja hårt lackade ytor då torktiden är längre. Det allra bästa är obehandlat trä. Ta med egna penslar i max 2,5 cm bredd. All färg och vax ingår samt fika.

 

 

 

 

Fortsättningskurs, kakburkskurs med decopage är en kurs för dig som vill lära dig att använda och göra något snyggt av gamla plåtburkar. Har du ingen burk, så säg till så tar jag med. Jag har även en del servetter att välja på, men man får gärna ha med sig egna. Ta med egna penslar i max 2,5 cm bredd. Färg och vax ingår samt fika, men vill man köpa burk och servett tillkommer det.

 

 

 

 

 

        Kransbindningskurs, till advent

Denna kväll gör vi en vacker krans att hänga på dörren, lägga på bordet eller varför inte hänga upp. Vi kommer att arbeta med olika gröna blad, barrkvistar och liknande. Jag kommer att visa olika tekniker, vi kommer att prata om kontrastverkan och min ambition är att ni efter denna kvällen ska ha utvecklat er kransbindningsteknik. I kursavgiften ingår stomme, tråd, allt grönt och fika. Jag kommer att ta med olika dekorationmaterial, band o dyl som ni kan köpa till om ni vill.

 

 

 

 

Vi kommer som vanligt att hålla till hos Wiveka på Inspirationsverkstan som ligger en liten bit utanför byn. Där finns gott om plats, bra ljus och värme, allt som inte finns här i butiken. För att kurserna ska bli av krävs ett minimum på 3 deltagare och ett max på 6 st för alla ska hinna få den hjälp som krävs.

Välkomna till höstens kreativa kurser!!