Höstens kurser i Vintage Paint (kalkfärg) och kransbindning hösten 2016!

2-mars-2016-nr-4-fbkakburkskurs-april-2016-nr-2krans-2vintage-paint-garage-2

Här kommer höstens kurser i Vintage Paint (kalkfärg)  från Jeanne D’arc Living, samt kurser i kransbindning till advent. Vi kommer att hålla såväl nybörjarkurser som fortsättningskurser. Även i höst kommer vi att vara hos Wiveka på Inspirationsverkstan som ligger en liten bit utanför byn. Där har vi stor yta att vara på, bra ljus och värme. Anmälan görs på telefon, mail eller SMS och vi har ett minimiantal på 3 deltagare för att kurserna ska bli av och max 6 st (kranskurs 8 st) för att alla ska få bra plats och hjälp. Det kommer att finnas både färg, vax och andra små saker att köpa och fika ingår i priset. Till kransbindningskurserna finns det, förutom stomme och det gröna som ingår i avgiften, olika dekorationsdetaljer, band m m som ni kan välja att köpa till om ni vill. För mer info se närmare beskrivning här nedan och scrolla gärna ner för bilder från tidigare kurser m m. Har ni frågor så kontakta mig för mer detaljer. Välkomna till riktigt kreativa kvällar under okt/nov hälsar Carina och Wiveka!

Mån   24/10 kl 18.30 Nybörjarkurs, pris 295 kr
Mån   31/10 kl 18.30 Fortsättningskurs, patinering, pris 295 kr
Mån     7/11 kl 18.30 Fortsättningskurs, måla din egna lilla möbel, pris 350 kr
Ons    23/11 kl 18.30 Kransbindningskurs, adventskrans, pris 295 kr
Mån    28/11 kl 18.30 Kransbindningskurs, adventskrans, pris 295 kr
Ons    30/11 kl 18.30 Fortsättningskurs, kakburkskurs med decopage, pris 295 kr

Nybörjarkursen

Kursen vänder sig till dig som är nyfiken på hur man målar med kalkfärg, vad man kan göra och olika tekniker. Ni kommer även att prova att vaxa ytorna och se hur man kan förändra och fördjupa färgen med hjälp av vax. Vi kommer även att visa andra tekniker såsom krackelering, torrborstning och schabloner m m. I kursavgiften ingår en låda av trä som man provmålar på och fika. Ta med egna penslar i mindre storlek, max 2,5 cm bredd.

Kursavgift 295 kr som betalas på plats kontant eller swish. Anmälan är bindande och minimiantal deltagare är 3 st och max 6 st. Anmälan görs med fördel på mail: info@ivattochtorrt.se eller på tel: 0768-582241. Möjlighet att köpa färg, vax och schabloner kommer att finnas.

Fortsättningskurs, patinering

Denna kurs vänder sig till dig som har målat lite med kalkfärgen och som gillar att leka med färgnyanser för att få fram en viss patina, som gör att objekten ser äldre ut än vad de är. Vi målar med flera lager och använder olika vaxer för att se hur man kan förändra utseendet. Vi kommer även att gå igenom tekniken med krackelering. Ett enklare underlag som är lämpligt för uppgiften ingår i kursen samt fika. Ta med egna penslar i mindre storlek, max 2,5 cm bredd.

Kursavgift 295 kr som betalas på plats kontant eller swish. Anmälan är bindande och minimiantal deltagare är 3 st och max 6 st. Anmälan görs med fördel på mail: info@ivattochtorrt.se eller på tel: 0768-582241. Möjlighet att köpa färg, vax och schabloner kommer att finnas.

Fortsättningskurs, måla din egna lilla möbel

Kursen vänder sig till dig som har målat något med kalkfärgen och som nu vill prova att måla något eget. Det kan vara en liten pall, hylla, tavelram, låda eller liknande. Det är viktigt att färgen och vaxet hinner torka, därför är det bra att inte välja för stora objekt. Ni kommer att få hjälp och stöd för att finna det uttryck som ni vill ha och vill ni låna någon schablon går det givetvis bra. Som vanligt bjuder vi på fika och ta med egna penslar i mindre storlek, max 2,5 cm bredd.

Kursavgift 350 kr som betalas på plats kontant eller swish. Anmälan är bindande och minimiantal deltagare är 3 st och max 6 st. Anmälan görs med fördel på mail: info@ivattochtorrt.se eller på tel: 0768-582241. Möjlighet att köpa färg, vax och schabloner kommer att finnas.

Fortsättningskurs, kakburkskurs med decopage

Den sista av färgkurserna avslutar vi med en kakburkskurs. Denna kurs rekommenderas att du målat med kalkfärg tidigare, då momenten måste gå relativt snabbt för att allt ska hinna torka. Du tar med en egen burk av plåt i en form som du gillar och har du egna servetter får du gärna använda dem. Utifrån servetten väljer vi grundfärg till din burk och sen får du lära dig hur du med hjälp av kalkfärgen och vaxet kan göra det mest underbara konstverk av just en gammal kakburk. En fin burk att ha framme, kanske ge bort som present tillsammans med hembakta kakor i till glöggfesten, en julklapp m m. Ni tar med burk, servett och penslar i mindre storlek, max 2,5 cm bredd. Vi bjuder på fika och det kommer att finnas fler servetter att välja på och andra dekorationer som man kan använda.

Kursavgift 295 kr som betalas på plats kontant eller swish. Anmälan är bindande och minimiantal deltagare är 3 st och max 6 st. Anmälan görs med fördel på mail: info@ivattochtorrt.se eller på tel: 0768-582241. Möjlighet att köpa färg, vax och schabloner kommer att finnas.

Kransbindningskurs

Under denna kväll kommer vi att binda en vacker krans till advent. I kursavgiften ingår stomme och olika gröna kvistar från naturen, tråd och verktyg. Vill du ta med en egen favoritsekatör går det givetvis bra. Vi kommer att prata om kontraster, olika tekniker och tanken är att du ska kunna utveckla dig som kransbindare och göra något som du kanske inte har provat tidigare (om du vill). Det kommer även att finnas olika dekorationer, kottar, kvistar, band m m att köpa till om man så önskar. En kväll full med flödande fantasi! Observera att det finns två kurstillfällen!

Kursavgift 295 kr som betalas på plats kontant eller swish. Anmälan är bindande och minimiantal deltagare är 3 st och max 8 st. Anmälan görs med fördel på mail: info@ivattochtorrt.se eller på tel: 0768-582241.

Varmt välkomna till roliga och kreativa kurser under hösten!